ORDU / FATSA - Fatsa Bilim ve Sanat Merkezi

*Oyuncu Beyinler Türkiye Finallerinde*

TAZOF'un organize ettiği Oyuncu Beyinler Turnuvası'da kurumumuzdan 1 öğrencimiz tam puan alarak toplamda 9 öğrenci ile Türkiye Finallerine katılmaya hak kazanılmıştır. Türkiye Finalleri 5 Mayıs 2024'te Ankara TED Koleji'nde yapılacaktır. Öğrencilerimizi ve danışman öğretmenlerimizi tebrik eder finallerde başarılar dileriz.

#akılvezekaoyunları

#oyuncubeyinler

@bilsemmeb @tumakiloyunlari

Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğü  @orduilmilliegitimarge

Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü

Nis

Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve 22 Nisan 2024 Pazartesi günü Ünye Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilen Robot Yarışmasına katıldık.

Kurumumuz Bilişim Teknolojileri öğretmeni M. Serhat KOÇHİSARLI rehberliğinde hazırlanan 5 takımımız Ortaokul Temel Seviye Çizgi İzleyen, Lise Hızlı Çizgi İzleyen ve Lise Mini Sumo kategorilerinde yarıştılar.

Yarışlar sonucunda Ortaokul Çizgi İzleyen robotumuz 1.lik, Lise Mini Sumo Robotumuz 3.lük elde etti.

Danışman öğretmenimiz M.Serhat KOÇHİSARLI ve yarışmacı öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Nis

TÜBİTAK 2204-B Ortaokul Araştırma Projeleri Bölge Finallerine katılan öğrencilerimiz İnci Serra TANRIVERDİ ve Masal PALA hazırlıklarını tamamlayarak sergide yerini aldı. Öğrencilerimize ve Danışman öğretmenimiz Ufuk UYAR ‘ a başarılar dileriz.

Nis

Yeşilay ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen “Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek Yetenek Yarışması” Resim alanında Ravza TANRISEVEN Ordu il  1.’si olarak 5000 TL ödül kazanmıştır ve Türkiye Geneli Değerlendirmesine hak kazanmıştır.

Öğrencimize ödülü Ordu Valimiz Sayın Muammer Erol tarafından verilmiştir.

Öğrencimizi ve danışman öğretmenimiz Yusuf Koç'u tebrik ederiz.

Nis

18. TÜBİTAK 2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri yarışmasında Samsun Bölge finallerine katılmaya hak kazandık.

Değerler eğitimi alanındaki projemiz adı “Girişimci Çocuklar” Danışman öğretmenimiz Ufuk UYAR öğrencilerimiz ise Masal PALA ve İnci Serra TANRIVERDİ  .

Emeği geçen öğrencilerimize ve danışman öğretmenimiz teşekkür eder bölge finallerinde başarılar dileriz .

Oyuncu Beyinler Turnuvası 1. Aşama Sonuçları  Açıklandı

TAZOF'UN 4.sünü düzenlediği Oyuncu Beyinler Turnuvası 1. Aşamada 3 öğrencimiz tam puan alarak toplam 44 öğrencimiz 2.Aşamaya katılmaya hak kazananmıştır. Öğrencilerimizi ve danışman öğretmenlerimizi tebrik eder sonraki aşamada başarılar dileriz.

#akılvezekaoyunları

#tazof

Şbt

2023-1-TR01-KA121-SCH-000150720 nolu Erasmus+ Okul Eğitimi akreditasyonu kapsamında, Kurum Müdürümüz Seyfi ALAN ile Matematik Öğretmeni Abdülkadir ÇAYA ve Bilişim Teknolojileri Öğretmeni M.Serhat KOÇHİSARLI,  Avusturya'nın Viyana şehrinde 11 - 17 Şubat tarihleri arasında okul ziyaretlerine katılıp çeşitli faaliyetler gerçekleştirmiştir.

Şbt

Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğü Erasmus+ Okul Eğitimi Akreditasyonu kapsamında 11-17 Şubat 2024 tarihleri arasında Viyana/Avusturya’da gerçekleştirilecek olan işbaşı gözlem ve öğrenci hareketliliği faaliyetleri koordinasyon ve oryantasyon toplantısına kurum müdürümüz Seyfi ALAN ile Matematik öğretmenimiz Abdülkadir ÇAYA ve Bilişim Teknolojileri öğretmenimiz M.Serhat KOÇHİSARLI katıldılar.

Ara

İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Saygın ATİNKAYA, Şube Müdürümüz Mehmet Erdoğan ile birlikte, Bilim ve Sanat Merkezi'mizi ziyaret ederek, yürütülen çalışmalar ile ilgili bilgi aldı. Eğitim öğretim faaliyetleri ve projeler konusunda da istişarelerde bulundu.

Kurum öğretmenlerimizle de bir araya gelen İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Saygın Atinkaya özverili çalışmalarından dolayı öğretmen ve idarecilerimize  teşekkür etti.

Ara

Kurumumuz öğrencileri ile Fatsa Ziraat Odası Toprak Analiz Laboratuvarına ziyarette bulunduk.

Ziyarette, Standart Toprak Verimlilik Analizi ( Saturasyon, Tuz, pH, Kireç, Fosfor, Potasyum, Organik madde) nasıl yapıldığı hakkında öğrencilerimiz Kimyager Ömer Yılmaz tarafından bilgilendirdi.

Analiz sonucuna göre gübre kullanımı çiftçi için en ekonomik yoldur. Analize dayanmadan gerçekleştirilen gübreleme toprağa, çevreye, ekonomiye ve çiftçinin bütçesine zarar verecektir. Bir gübrenin fazla verilmesi; Bitki gelişmesini olumsuz etkilemekte, verimi düşürmekte, diğer besin maddelerinin bitki tarafından alınmasını engellemekte, ürün miktarını ve kalitesini düşürmekte, çevre kirliliğine yol açmakta, insan sağlığını olumsuz etkilemekte ve çiftçinin parasının boşa gitmesine sebep olmaktadır.

Kas

Kurumumuzda Ordu Üniversitesi/Diş Hekimliği Fakültesi/Klinik Bilimler Bölümü/Ağız, Diş, Çene Cerrahisi Anabilim Dalı  Öğretim Üyesi *Profesör* *Doktor Mehmet* *MELİH* *ÖMEZLİ* hocamızı ağırladık .

'GELECEĞİN DİŞ HEKİMLİĞİ VE YAPAY ZEKA_'' konulu soyleşimizi gerçekleştirdik. *TÜBİTAK* *Bilim* *Söyleşileri*  etkinliği kapsamında yapılan çalışmamıza katılan değerli hocamız Profesör Doktor Mehmet MELİH ÖMEZLİ'ye , katılım gösteren öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen

“CUMHURİYETİN 100. YILINDA MİLLÎ MÜCADELE TEMALI ROBOT YARIŞMASI” na kurumumuz Bilişim Teknolojileri öğretmeni M.Serhat KOÇHİSARLI danışmanlığında 6 takımımızla katıldık. Toplamda 60 takımın katıldığı yarışmanın Kargo Taşıyan kategorisinde yarışan "YILMAZKILIÇ" takımımız 2. oldu. Öğrencilerimizi ve öğretmenimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Kas

Cumhuriyetimizin 100. Yılını 2023 Avrupa Kod Haftası etkinlikleri kapsamında Türkiye geneli BİLSEM' lerin ortak yürüttüğü Kod Adı: Cumhuriyet 1923 adlı etkinlik ile katılım sağladık. Öğrencilerimiz sertifikalarını kurumumuz Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Mustafa Serhat KOÇHİSARLI'dan aldılar. Öğrencilerimizi tebrik ederiz

Mrt

Kurumumuz 2023-2024 Eğitim Öğretim yılı Okul Aile Birliği Toplantısı 11 Ekim 2023 saat 17.30 da Resim Atölyesinde yapılacaktır.

Mrt

Okul Aile Birliği Yönetim ve Denetim Kurulu Raporları ektedir.