ORDU / FATSA - Fatsa Bilim ve Sanat Merkezi

Fatsa Ziraat Odası Toprak Analiz Laboratuvarını ziyaret ettik

Kurumumuz öğrencileri ile Fatsa Ziraat Odası Toprak Analiz Laboratuvarına ziyarette bulunduk.

Ziyarette, Standart Toprak Verimlilik Analizi ( Saturasyon, Tuz, pH, Kireç, Fosfor, Potasyum, Organik madde) nasıl yapıldığı hakkında öğrencilerimiz Kimyager Ömer Yılmaz tarafından bilgilendirdi.

Analiz sonucuna göre gübre kullanımı çiftçi için en ekonomik yoldur. Analize dayanmadan gerçekleştirilen gübreleme toprağa, çevreye, ekonomiye ve çiftçinin bütçesine zarar verecektir. Bir gübrenin fazla verilmesi; Bitki gelişmesini olumsuz etkilemekte, verimi düşürmekte, diğer besin maddelerinin bitki tarafından alınmasını engellemekte, ürün miktarını ve kalitesini düşürmekte, çevre kirliliğine yol açmakta, insan sağlığını olumsuz etkilemekte ve çiftçinin parasının boşa gitmesine sebep olmaktadır.

13-12-2023   13-12-2023

Yayın: 13.12.2023 - Güncelleme: 13.12.2023 21:14 - Görüntülenme: 81